Top 14 # Xem Nhiều Nhất Access Là Gì Chức Năng Chính Của Access Mới Nhất 6/2023 # Top Like | Sieuphampanorama.com

Access Là Gì? Các Chức Năng Chính Và Hướng Dẫn Sử Dụng Access

Access là gì? Các chức năng chính của Access? Những lưu ý về hướng dẫn sử dụng Access? Hay Access là gì trong tin học 12?… Trong thời đại công nghệ 4.0 thì đây là những câu hỏi thường gặp của rất nhiều người.

Access là gì?

Access chính là từ viết tắt của Microsoft Office Access (MS Access). Thực chất đây chính là phần mềm quản lý cơ sở dữ liệu do hãng Microsoft nắm giữ bản quyền. Phần mềm Access này nằm trong bộ Microsoft Office được ứng dụng nhiều trong các máy tính cài hệ điều hành Windows.

Access giúp người dùng làm được những phần mềm quản lý từ đơn giản đến nâng cao. Hiện nay Access trở thành công cụ hữu ích giúp cho các nhân viên văn phòng, các kế toán có thể dễ dàng hơn trong việc quản lý cơ sở dữ liệu. Ngoài ra Access còn cung cấp các công cụ có thể lập trình xử lý giao diện, tạo các báo cáo và các mã lệnh.

Nhìn chung, Access rất dễ sử dụng, từ những bạn chưa có kiến thức về lập trình. Nếu các bạn muốn tìm hiểu sâu hơn để tối ưu được những tính năng bên trong đó thì Access cũng cung cấp những công cụ để tùy chỉnh theo ý người sử dụng.

Hướng dẫn sử dụng Access

Phần mềm Access được ứng dụng rộng rãi và các cơ sở dữ liệu giúp cho người dùng lưu trữ và chỉnh sửa dễ dàng hơn. Bên cạnh việc nắm được khái niệm Access là gì thì bạn cũng cần tham khảo các bước làm quen với phần mềm Access như sau:

Bước 1: Bạn nhấp chuột vào tập tin (File) rồi chọn “Mới” (New). Ở đây các cơ sở dữ liệu có chứa trong các dạng thức khác nhau. Bởi vậy bạn có thể chọn mở một cơ sở dữ liệu trống , chọn mẫu có sẵn hoặc cơ sở dữ liệu web trống.

Bước 2: Tiến hành đặt tên cho dữ liệu. Tên được đặt tương ứng với nội dung của cơ sở dữ liệu đó. Điều này giúp bạn quản lý và tìm hiểu dễ dàng hơn các dữ liệu khác nhau trong phần mềm này. Sau đó gõ tên tập tin vào hộp thoại “Tên Tập tin” (File Name). Chọn “Tạo” (Create) để tạo một tập tin cơ sở dữ liệu mới.

Bước 1: Bạn phải xác định các cấu trúc của dữ liệu: Nếu bạn tạo dữ mới thì cần tạo cơ sở dữ liệu trống thì sắp xếp hợp lý. Có các loại định dạng dữ liệu như: kiểu bảng, kiểu biểu mẫu, kiểu báo cáo, kiểu truy vấn.

Bước 2: Tạo bảng đầu tiên: Nếu bạn bắt đầu dùng dữ liệu trống, nó sẽ tự động tạo ra bảng trống. Theo đó các bạn nên bắt đầu nhập vào bảng theo cách nhập thủ công hoặc sao chép và dán nội dung. Các dữ liệu đó được điền thành từng cột riêng biệt, mỗi một hồ sơ là một hàng riêng biệt.

Bước 3: Nhập dữ liệu khác: Nếu bạn muốn nhập dữ liệu từ một tập tin hay một vị trí cụ thể, bạn có thể thiết lập cho Access nhận các thông tin đó và tự nhập vào cơ sở dữ liệu. Nó giúp bạn có thể chia sẻ và lấy thông tin từ một tài liệu khác. Bạn chỉ cần chọn thực hiện như sau:

Chọn tab Dữ liệu Ngoài (External Data).

Chọn tập tin muốn nhập

Chuyển tới vị trí chứa dữ liệu

Xác định vị trí lưu mới

Bước 4: Thêm một cột khác: Nếu bạn muốn lưu các hồ sơ khác nhau trên những cơ sở dữ liệu khác nhau. Tạo cho dữ liệu được mượt hơn.

Bước 1: Cần hiểu được các hoạt động của các khóa: Theo đó mỗi một bảng sẽ có được một mục riêng. Trong bảng có sự mặc định, Access tạo cột ID để tăng số lượng mỗi mục. Cột này chính là khóa chính. Bảng cũng có những khóa ngoài. Bởi vậy nó có thể liên kết với một bảng khác trong cơ sở dữ liệu, trong đó liên kết chứa dữ liệu giống nhau.

Bước 2: Bạn nhấn chuột chọn tab Công cụ Cơ sở dữ liệu (Database Tools). Sau đó chọn nút Liên hệ (Relationships) trong mục Liên hệ.

Bước 3: Bạn kéo trường muốn đặt làm khóa ngoài. Thả trường vào trong cái vừa tạo đó. Sau đó bạn nhấn chuột vào Tạo (Create) trên cửa sổ xuất hiện để tạo mối liên hệ giữa các trường. Khi đó sẽ xuất hiện kết nối các trường với nhau. Tiếp đó bạn chọn mục “Buộc Tham chiếu Toàn vẹn” (Enforce Referential Integrity) khi tạo liên hệ.

Bước 1: Mở công cụ Thiết kế Truy vấn (Query Design). Tiếp đến chọn tab Tạo (Create) rồi chọn Thiết kế Truy vấn.

Bước 2: Chọn bảng: Tiếp đến bạn sẽ thấy xuất hiện Hiển thị Bảng (The Show Table) sẽ xuất hiện. Bạn nhấn chuột vào bảng cần chạy truy vấn đón sau đến sẽ nhấp chọn Đóng (Close).

Bước 3: Thêm trường được tạo ra. Bạn nhấn chuột vào cột truy vấn. Sau đó các trường sẽ được thêm vào bảng thiết kế (Design).

Bước 4: Thêm tiêu chuẩn: Bạn cũng có thể dùng các kiểu tiêu chuẩn khác nhau.

Bước 5: Nhấn chọn chạy chương trình (Run) để xem kết quả. Nút Chạy nằm trong tab Thiết kế (Design). Kết quả Truy vấn sẽ được hiển thị trong cửa sổ. Bạn có thể nhấn phím Ctrl + S để lưu truy vấn.

Bước 1: Chọn bảng cần tạo biểu mẫu. Thông thường mọi người sử dụng biểu mẫu để dễ dàng sử dụng và quan sát hơn.

Bước 2: Bạn nhấn chọn nút Biểu mẫu (Form) trong tab Tạo (Create). Khi đó bạn sẽ tạo được một biểu mẫu tự động các trường trong bảng.

Bước 3: Điều hướng biểu mẫu mới. Bạn nhìn thấy nút mũi tên ở phía dưới cùng sử dụng để di chuyển giữa các hồ sơ. Các trường sẽ áp dụng bằng cách ghi lại dữ liệu khi chuyển đổi giữa chúng. Bạn cũng có thể dùng nút này trên các cạnh để di chuyển từ hồ sơ đầu tiên tới hồ sơ cuối cùng.

Các chức năng chính của Access

Access là gì? Chắc hẳn bạn đã hiểu rõ qua phần giới thiệu trên. Theo đó, Access có rất nhiều chức năng thuận tiện cho việc quản trị dữ liệu. Rất phù hợp với các văn phòng. Các chức năng chính của Access là:

Chức năng thiết kế bảng.

Chức năng lưu trữ.

Chức năng cập nhật thông tin.

Chức năng đưa kết quả và xuất thông tin.

Chức năng thiết lập các mối quan hệ giữa các bảng với nhau.

Một số câu hỏi liên quan đến Access

Ai nên sử dụng Access? Với những tính năng được đề cập bên trên thì Access được đưa vào sử dụng trong các trường phổ thông nhằm giúp các em học sinh được làm quen với công nghệ thông tin. Cụ thể trong đó chính là xây dựng phần mềm để có thể theo con đường công nghệ thông tin.Bên cạnh đó, một số công ty cũng sử dụng Access để xây dựng phần mềm quản lý nội bộ.

Access cũng được lựa chọn là chương trình chính để thi chứng chỉ tin học nâng cao của bộ giáo dục đào tạo. Do vậy mà Access là chương trình phổ cập dành cho tất cả mọi người để làm việc hiệu quả hơn. Một số trường đại học cũng sử dụng Access làm một trong những môn chính cho các khối ngành kinh tế, kế toán…

Access Là Gì? Từ A Đến Z Thông Tin Cơ Bản Về Access

Định nghĩa Access là gì?

Access là gì? Access đó là từ viết tắt của Microsoft Office Access (MS Access). Thực chất đây đó là phần mềm quản lý cơ sở tài liệu do hãng Microsoft nắm giữ bản quyền. Phần mềm Access này nằm trong bộ Microsoft Office được ứng dụng nhiều trong các máy tính cài hệ điều hành Windows.

Nhìn chung, Access rất rất đơn giản sử dụng, từ những bạn chưa tồn tại kiến thức về lập trình. Nếu các bạn muốn tìm hiểu sâu hơn để tối ưu được những tính năng bên trong đó thì Access cũng cung cấp những công cụ để tùy chỉnh theo ý người sử dụng.

Làm rõ về Access là gì trong bộ Office

Phần mềm Access được ứng dụng rộng rãi và các cơ sở tài liệu giúp cho những người dùng lưu trữ và chỉnh sửa rất đơn giản dàng hơn. Bên cạnh việc nắm được khái niệm Access là gì thì bạn cũng cần được tham khảo các bước làm quen với phần mềm Access như sau:

Bước 1: Bạn nhấp chuột vào tập tin (File) rồi chọn “Mới” (New). Ở đây các cơ sở tài liệu có chứa trong các dạng thức khác nhau. Bởi vậy bạn cũng có thể chọn mở một cơ sở tài liệu trống , chọn mẫu có sẵn hoặc cơ sở tài liệu web trống.

Bước 2: Tiến hành đặt tên cho tài liệu. Tên được đặt tương ứng với nội dung của cơ sở tài liệu đó. Điều này giúp cho bạn quản lý và tìm hiểu rất đơn giản dàng hơn các tài liệu khác nhau trong phần mềm này. Sau đó gõ tên tập tin vào hộp thoại “Tên Tập tin” (File Name). Chọn “Tạo” (Create) để tạo một tập tin cơ sở tài liệu mới.

Bước 1: Bạn phải xác định các cấu trúc của tài liệu: Nếu như bạn tạo dữ mới thì hãy tạo cơ sở tài liệu trống thì sắp xếp hợp lý. Có những loại định dạng tài liệu như: kiểu bảng, kiểu biểu mẫu, kiểu văn bản báo cáo, kiểu truy vấn.

Bước 2: Tạo bảng đầu tiên: Nếu như bạn bắt đầu dùng tài liệu trống, nó sẽ tự động hóa tạo ra bảng trống. Từ đó các bạn nên bắt đầu nhập vào bảng Theo phong cách nhập thủ công hoặc sao chép và dán nội dung. Các tài liệu này được điền thành từng cột riêng biệt, mỗi một hồ sơ là một hàng riêng biệt.

Bước 3: Nhập tài liệu khác: Nếu như bạn muốn nhập tài liệu từ một tập tin hay một vị trí cụ thể, bạn cũng có thể thiết lập cho Access nhận những thông tin đó và tự nhập vào cơ sở tài liệu. Nó giúp bạn cũng có thể chia sẻ và lấy thông tin từ một tài liệu khác. Bạn chỉ việc chọn thực hiện như sau:

Chọn tab Tài liệu Ngoài (External Data).

Chọn tập tin muốn nhập

Chuyển tới vị trí chứa tài liệu

Xác định vị trí lưu mới

Bước 4: Thêm một cột khác: Nếu như bạn muốn lưu các hồ sơ khác nhau trên những cơ sở tài liệu khác nhau. Tạo cho tài liệu được mượt hơn.

Bước 1: Cần hiểu được những hoạt động sinh hoạt của rất nhiều khóa: Từ đó mỗi một bảng sẽ đã đoạt một mục riêng. Trong bảng có sự mặc định, Access tạo cột ID để tăng số lượng mỗi mục. Cột này đó là khóa chính. Bảng cũng đều có những khóa ngoài. Bởi vậy nó có thể liên kết với một bảng khác trong cơ sở tài liệu, trong đó liên kết chứa tài liệu giống nhau.

Bước 2: Bạn nhấn chuột chọn tab Công cụ Cơ sở tài liệu (Database Tools). Sau đó chọn nút Liên hệ (Relationships) trong mục Liên hệ.

Bước 3: Bạn kéo trường muốn đặt làm khóa ngoài. Thả trường vào trong cái vừa tạo đó. Sau đó bạn nhấn chuột vào Tạo (Create) trên hành lang cửa số xuất hiện để tạo mối liên hệ giữa các trường. Khi này sẽ xuất hiện kết nối các trường với nhau. Tiếp đó bạn chọn mục “Buộc Tham chiếu Toàn vẹn” (Enforce Referential Integrity) khi tạo liên hệ.

Bước 1: Mở công cụ Thiết kế Truy vấn (Query Design). Tiếp đến chọn tab Tạo (Create) rồi chọn Thiết kế Truy vấn.

Bước 2: Chọn bảng: Tiếp đến các bạn sẽ thấy xuất hiện Hiển thị Bảng (The Show Table) sẽ xuất hiện. Bạn nhấn chuột vào bảng cần chạy truy vấn đón sau đến sẽ nhấp chọn Đóng (Close).

Bước 3: Thêm trường được tạo ra. Bạn nhấn chuột vào cột truy vấn. Sau đó các trường sẽ tiến hành thêm vào bảng thiết kế (Design).

Bước 4: Thêm tiêu chuẩn: Bạn cũng đều có thể dùng các kiểu tiêu chuẩn khác nhau.

Bước 5: Nhấn chọn chạy Khóa học (Run) để xem kết quả. Nút Chạy nằm trong tab Thiết kế (Design). Kết quả Truy vấn sẽ tiến hành hiển thị trong hành lang cửa số. Chúng ta có thể nhấn phím Ctrl + S để lưu truy vấn.

Bước 1: Chọn bảng cần tạo biểu mẫu. Thông thường mọi người sử dụng biểu mẫu để rất đơn giản dàng sử dụng và quan sát hơn.

Bước 2: Bạn nhấn chọn nút Biểu mẫu (Form) trong tab Tạo (Create). Khi đó các bạn sẽ tạo được một biểu mẫu tự động hóa các trường trong bảng.

Bước 3: Điều phối biểu mẫu mới. Bạn nhìn thấy nút mũi tên ở phía dưới cùng sử dụng để di chuyển giữa các hồ sơ. Các trường sẽ áp dụng bằng phương pháp ghi lại tài liệu khi chuyển đổi giữa chúng. Bạn cũng đều có thể dùng nút này trên các cạnh để di chuyển từ hồ sơ đầu tiên tới hồ sơ cuối cùng.

Chọn bảng hoặc truy vấn.

Nhấp chọn tab Tạo (Create).

Thiết lập nguồn cho văn bản báo cáo trống.

Thêm trường vào văn bản báo cáo.

Thêm nhóm vào văn bản báo cáo.

Lưu và chia sẻ văn bản báo cáo.

Tìm hiểu về phía dẫn sử dụng của Access

Các chức năng chính của Access

Access là gì? Chắc hẳn bạn đã nắm vững qua phần giới thiệu trên. Từ đó, Access có rất nhiều chức năng thuận tiện cho việc quản trị tài liệu. Rất phù phù hợp với các văn phòng. Các chức năng chính của Access là:

Chức năng thiết kế bảng.

Chức năng lưu trữ.

Chức năng update thông tin.

Chức năng đưa kết quả và xuất thông tin.

Chức năng thiết lập các quan hệ giữa các bảng với nhau.

Ai nên sử dụng Access? Với những tính năng được đề cập phía bên trên thì Access được đưa vào sử dụng trong các trường phổ thông nhằm giúp các em học sinh được làm quen với công nghệ thông tin. Cụ thể trong đó đó là xây dựng phần mềm để sở hữu thể theo hàng phố công nghệ thông tin.Chưa dừng lại ở đó, một số công ty cũng sử dụng Access để xây dựng phần mềm quản lý nội bộ.

Access cũng được lựa chọn là Khóa học chính để thi chứng từ tin học nâng cao của cục giáo dục đào tạo. Do vậy mà Access là Khóa học phổ cập giành riêng cho tất cả mọi người để thao tác hiệu quả hơn. Một số trường ĐH cũng sử dụng Access làm một trong những môn chính cho những khối ngành kinh tế tài chính, kế toán…

Phần cơ bản: Nhìn chung phần này tương đối cho những người mới sử dụng vì chỉ dùng thao tác kéo thả nên tương đối đơn giản và rất đơn giản làm. Đây là những truy vấn đơn giản với thống kê, cách tạo form và làm bảng văn bản báo cáo….

Phần nâng cao: Đây là phần phức tạp hơn, do vậy cũng “khó nhằn” hơn với nhiều một số bạn. Phần nâng cao xây dựng với những chức năng xử lý khó hơn và những truy vấn phức tạp để lấy ra tài liệu. Chưa dừng lại ở đó, nếu muốn xây dựng một Khóa học theo ý muốn thì bạn cần phải phải ghi nhận về lập trình. Trong Access thì ngôn ngữ lập trình là VBA – đây là một ngôn ngữ được dùng làm trong bộ office của Microsoft.

Outlook Web Access (Owa) For Exchange 2013

Adding Hyperlinks to Signatures in OWA

Login to OWA

Open Options and navigate to Settings

Under mail, edit the email signature

The link will now be included in your OWA Signature:

OWA Updates help with Chrome issue in Office 365 but not for on-premises versions

By Tony Redmond, chúng tôi

By now you’re probably well aware that Google depreciated the showModalDialog method in version 37 of their Chrome browser and caused some problems for Outlook Web App (OWA) and Exchange Administration Center (EAC), both of which use the method to display modal screens to collect user input. Well, there’s good news and bad news to report on that topic.

Google remains adamant that the problem is with Microsoft’s use of what Google considers to be an outdated and possibly insecure method. Google will fix problems in Chrome if they believe that they are real bugs – and proved that they would do so when fixing the recent issue that caused OWA to be unable to display calendar appointments.

The good news is that some relief is on the horizon because Microsoft is busily eliminating the use of the offending method. For example, the new OWA options implementation inside Office 365 introduces a different approach to displaying and gathering user options. So far I haven’t encountered any problems using OWA with Chrome version 38, so that’s a good sign – albeit a single-user test.

The bad news is that these OWA improvements are only available in Office 365 and there’s no sign of similar progress in either EAC or OWA for on-premises Exchange yet. Don’t hold your breath for an update in Exchange 2013 CU7 because I doubt that any change will happen there, even if its release was delayed last week.

To read the full article, go to: WindowsITPro

Copy and Paste causes crash in Internet Explorer 9

Trying to copy and paste into the body of an email in Office 365 while using Internet Explorer 9 prompts for clipboard access.

Pressing allow or block causes OWA to crash with an Internet Explorer has stopped working message.

This is an Internet Explorer 9 issue and since Office 365 is designed to work with the current or immediately previous version of Internet Explorer, it is recommended to upgrade to the latest version of IE.

If unable to upgrade at this time, the following workaround will help:

Go to Internet Options

Scroll down until you see the Scripting heading

Under the Scriptingheading, find Allow Programmatic clipboard access

Copy and paste should now be enabled in OWA.

For more information refer to the Office 365 forum

By default when accessing Outlook Web App on an Android device users are forced to use OWA light.

By making a slight change to the URL used to access OWA, users can load the full OWA experience from their Android device.

Adding ?layout=tnarrow will give you a narrow view for the phone.

Adding ?layout=twide will give you a wide view for tablet use.

Preview causes crash in IE10 on Windows 8

Messageware OWA Desktop users with an Office 365 account using Internet Explorer 10 on a Windows 8 x64bit operating system may experience a crash when previewing Microsoft Office document attachments in Outlook Web App.

To prevent this occurrence there are two options available to the user:

Uninstall Cumulative Security Update for Internet Explorer 10 for Windows 8 x64 bit Systems (KB2962872)

Go to Control Panel

Find Security Update for Microsoft Windows (KB2962872)

Restart required

Enable SmartScreen Filter in Internet Explorer Security Settings

Open Internet Explorer

Navigate to Internet Options

Select the Advanced tab

Scroll down to find Enable SmartScreen Filter and uncheck the box to Disable the filter

Working with Contact Notes in Outlook 2013

When opening a contact in Business-Card view, the Outlook user does not have access to any Notes included with the contact.

When opening the same contact with People view, the Notes field is populated:

Using Outlook Web App Offline on a shared computer

If you have set up your computer to use Outlook Web App offline, and then log into OWA with a different account, the App cache of any offline user on the machine will be cleared.

The new user logging in will be presented with the following message:

John Smith has set up this computer to be able to use Outlook Web App offline. If you sign into Outlook Web App, John Smith will no longer be able to use mail offline.

The use then has the choice to cancel their sign in or to sign in anyway.

OAB Improvements in Exchange 2013 Cumulative Update 5

By Ross Smith IV, chúng tôi

Dedicated OAB Generation Mailboxes in Cumulative Update 5

CU5 moves away from the previous model where an OAB generation mailbox generates all the OAB’s in the organization. While an OAB generation mailbox can continue to generate multiple OABs (the default behavior when you deploy Exchange 2013), what’s new in CU5 is that an OAB can only be assigned to a single OAB generation mailbox.

This architectural change addresses the aforementioned deficiencies:

By allowing administrators to define where an OAB is generated.

By removing the capability to have multiple instances of the same OAB, mitigating the scenario where a client could hit a different OAB instance triggering a full OAB download.

From a connectivity perspective, Autodiscover provides back an OAB URL for the site in which the user’s mailbox is located. That URL resolves to a Client Access server which proxies the request to the linked OAB generation mailbox that is responsible for generating the requested OAB.

As a result, Contoso can now display the following OAB architecture:

Redmond users will now only download the Redmond OAB from the Redmond AD site and Portland users will only download the Portland OAB from the Portland AD site. Neither set of users will have an OAB full download as a result of traveling between locations because the users will always be referred back to the Mailbox server hosting the OAB generation mailbox that contains their OAB.

To read the full article, go to: The Exchange Team Blog

Calendar delegation in Outlook Web App

By Office 365 Team, chúng tôi

She then types in Alex’s name, and if he doesn’t immediately show up, she can search for him in Contacts & Directory.

Alex is now added to the list, and she can select which permissions she wants him to have. In this case, she wants him to be a Delegate.

A couple of things to note here. We inform you that a delegate is going to get copies of all your meeting requests. This is so they can respond on your behalf without having to open your calendar or inbox to do so. Appointments you have marked Private are by default not viewable by a delegate, although we give you the option to allow this.

Now Molly can take her leave with the peace of mind that Alex has everything he needs to manage her calendar.

Molly can also configure how her meeting requests are to be handled. Her delegates will always get a copy of the meeting request and will be allowed to respond on her behalf. The question is, what does she want to see in her own inbox? Does she want to be able to respond to meeting requests for herself? If so, she can select “Both delegate and me.” If she just wants to know that she has a meeting request but doesn’t want to take action on it, then she can select “Delegate only. Send me notifications.” Lastly, if she doesn’t want to be bothered with meeting requests at all, she can select “Delegate only.”

Molly can also configure delegate access to her calendar from her tablet device. She can open up Outlook Web App with a compatible mobile browser or OWA for iPad, and follow the same set of commands.

As you can see, delegate access configuration is a powerful feature. It’s something Outlook users have had for a long time, but now it’s also available on Outlook Web App.1 This provides users even more options to ensure their work gets done, even when they’re on vacation or leave.

To read the full article, go to: chúng tôi

Configuring delegate access in Outlook Web App

By Office 365 Team, chúng tôi

Let’s say you’re about to go on vacation and you don’t want to distract yourself from your fun, so you’ve decided to turn work email off on your phone and leave your laptop at home for this trip. Even though you’re off having a good time, it’s still business as usual in the office, and someone needs to check your email and calendar to make sure everything runs smoothly while you’re away. This is where delegate access comes in. Whether you need your coworker to check your inbox or your admin to manage your calendar, the ability to give delegate access to your Exchange Online data is important. Historically, the ability to configure delegate access was available only in Outlook. Now, you’re able to configure both folder permissions and calendar delegation directly from Outlook Web App 2013 and Office 365

Let’s take a quick look at how this works.

Folder permissions in Outlook Web App

Molly is planning to take some time off from work and needs Alex to cover for her. With Outlook Web App, she can quickly and easily give Alex permissions to view and modify the messages in her mailbox.

This brings up the folder permissions dialog box.

At the top of the dialog box is a list of people other than Molly who currently have permissions to view the folder. In this case, since this is the first time Molly’s changed her folder permissions, there’s no one in the list yet.

Again, this is necessary only if she wants to share a folder other than her inbox.

He then simply needs to enter Molly’s name, and he’s done-he can view and, if she has allowed him, modify the contents of her inbox. He can tell he’s in Molly’s inbox because her name appears at the top of the message list.

Once he’s set himself up to view Molly’s mail on his desktop, Alex can also view her mail on his tablet and phone! He can open up Outlook Web App with a compatible mobile browser or with an app such as OWA for iPhone or OWA for iPad. He then just needs to tap the folder button at the bottom of the screen. This will bring up a list of his folders, as well as the folder that Molly has shared with him.

To read the full article, go to: chúng tôi

Microsoft fixes FREAK vulnerability in Patch Tuesday update

Included in the latest Patch Tuesday release is a fix for the FREAK vulnerability that could help attackers intercept secured network communications.

Discovered earlier this month, FREAK (Factoring attack on RSA_EXPORT Keys) provides a way for an attacker to intercept SSL-encrypted traffic (Secure Sockets Layer) as it moves between clients and servers.

The problem stems from export restrictions imposed by the U.S. government in the early 1990’s, which prohibited software makers from shipping products with strong encryption overseas.

The vulnerability that has recently surfaced, allows attackers to downgrade the security of connections from strong encryption to that of the weaker export-grade encryption. Servers or clients that accept the RSA_Export cipher suites are at risk. The RSA_Export keys can be downgraded by preforming a man-in-the-middle-attack that interferes with the set-up process of an encrypted connection. Although there are defenses in the SSL/TLs protocol to prevent such tampering, they can be worked around. The weaker, 512-bit keys can be revealed using today’s powerful computers, and the data traffic can then be decrypted.

Today’s protocols use longer encryption keys, and the standard is 2,048-bt RSA. The 512-bit keys were considered secure two decades ago, but an attacker could recover the key they need quite easily today using a public cloud service.

While the FREAK flaw itself resides in SSL, Microsoft has fixed the SSL implementations in its own software through MS15-031.

The critical bulletins for both Explorer (MS15-018) and Office (MS15-022) address flaws that would let an attacker take remote control of a machine. Although not ranked as critical, MS15-026 should be examined by administrators who oversee Exchange servers to counter the vulnerability to OWA mentioned above.

New Outlook Mobile App for Apple and Android

With the launch of the new Outlook Mobile App into the Apple and Android stores, there are a number of new security concerns from the Microsoft Exchange community. Perhaps the gravest concern for those using the new App are that Microsoft stores email credentials in, and transfers company email data through the cloud (initially Amazon Web Services). That &quotmay&quot be fine for companies already using the Microsoft and Amazon clouds, but for many security conscious organizations it’s not approved and may be a violation of their security policies.

For organizations that want to block or quarantine the app from connecting to their Exchange or Office 365 environments until it can be further evaluated, we’ve included the steps below.

Read more about controlling device access at TechNet ( https://technet.microsoft.com/en-us/library/ff959225(v=exchg.141).aspx#controlling )

Read more news about organizations blocking the Outlook Mobile App with a quick google search. Here are the first two from our search:

University of Wisconsin: https://www.news.wisc.edu/23479 (Security alert issued for Outlook mobile app)

EU Parliament: https://www.theregister.co.uk/2015/02/12/eu_parliament_banning_outlook_app (EU parliament bans Outlook app over cloudy security)

Controlling Exchange device access using the ActiveSync Allow/Block/Quarantine list

In ECP, make sure you are managing My Organization. Be aware that user accounts that are not Exchange Admins won’t see the “My Organization” option

To create a new rule, select New from the Device Access Rules section.

It’s important to note that when making a new rule that you select the device family or the model, but not both. The Outlook app is identified in ActiveSync management screens with the device family outlook-iOS-Android/1.0

Select to Block or Quarantine devices of the selected family when trying to connect.

Microsoft Updates for Exchange Server 2013

Earlier this week Microsoft released the latest Cumulative Update for Exchange Server 2013. CU7 contains fixes for customer reported issues and minor feature improvements in the area of backup. It also included support for Legacy Public Folders. Microsoft is encouraging all customers who backup their Exchange databases to upgrade to Cumulative Update 7 as soon as possible and to complete a full back up once the upgrade has been completed.

More details can be found at: https://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2014/12/09/exchange-releases-december-2014.aspx

Release of Microsoft CU7 for Exchange 2013 Delayed

The Exchange Team decided to hold the release of Cumulative Update 7 for Exchange 2013 until December. The decision was made to provide time to resolve an issue in the Installer package used with Exchange Server 2013, where in some instances OWA files would be corrupted by installation of a Security Update.

While it is believed the installer defect is limited to Exchange Server 2013, they are also evaluating previous versions of Exchange Server and are delaying the planned 2007 and 2010 releases as well.

For more information please see The Exchange Team Blog

Cyber-attacks launched against Outlook Web App users

The group behind the attack used an interesting technique against organizations using OWA; for each attack they used JavaScript code to make it appear that the victims OWA sessions ended while at the same time, tricking them into re-entering their log-in credentials by redirecting victims to fake OWA log-in pages.

Further reading material can be found at PC World

Third party OWA Security software can be found at www.messageware.com

OWA for Android now available on select devices

By The Office Team, chúng tôi

At the Microsoft Exchange Conference (MEC) in March, we announced that we’ll be bringing a native OWA mobile app to Android phones. Today, we’re pleased to announce a pre-release of this app available in the Google Play Store.

During this pre-release, we’ll be gathering feedback, fixing bugs and making sure the app is ready for prime time! The app distribution will be limited to a few devices to begin with. We’ll be adding new device support regularly, so if your device isn’t supported right now, check back often. Also, let us know which devices we should add next by voting here. Learn more about the background behind OWA for Android on this week’s Garage Series.

Can I use OWA for Android?

Here are the requirements to use OWA for Android:

Your device must be running Android 4.4 Kit Kat or higher.

Your mailbox must be running on Office 365 for business. (This does not include Office 365 Personal, Office 365 Home or Outlook.com)

Your device size is considered “small’ or “normal” by Android OS

To read the full article, go to: Office Blogs

Released: Exchange Server 2013 Cumulative Update 5

By The Exchange Team, chúng tôi

The Exchange team has announced the availability of our most recent quarterly servicing update to Exchange Server 2013. Cumulative Update 5 for Exchange Server 2013 and updated UM Language Packs are now available on the Microsoft Download Center. Cumulative Update 5 represents the continuation of our Exchange Server 2013 servicing and builds upon Exchange Server 2013 Service Pack 1. The release includes fixes for customer reported issues, minor product enhancements and previously released security bulletins. A complete list of customer reported issues resolved in Exchange Server 2013 Cumulative Update 5 can be found in Knowledge Base Article KB2936880. Customers running any previous release of Exchange Server 2013 can move directly to Cumulative Update 5 today. Customers deploying Exchange Server 2013 for the first time may skip previous releases and start their deployment with Cumulative Update 5 as well.

To read the full article, go to: The Exchange Team Blog

Third-party transport agents cannot be loaded correctly in Exchange Server 2013

After you install Microsoft Exchange Server 2013 Service Pack 1 (SP1) or you upgrade an existing Microsoft Exchange Server 2013 installation to Exchange Server 2013 SP1, third-party or custom-developed transport agents cannot be installed correctly. Additionally, the Microsoft Exchange Transport service (MSExchangeTransport.exe) cannot start automatically. Specifically, you cannot enable third-party products that rely on transport agents. For example, you cannot enable anti-malware software or custom-developed transport agents.

When the installation fails, you also receive an error message that resembles the following:

The TransportAgentFactory type must be the Microsoft .NET class type of the transport agent factory.

Microsoft has developed a PowerShell script that corrects a formatting error in the configuration files that govern the Transport Extensibility that is built into Exchange Server 2013. To have us apply this script for you so that Transport Extensibility and third-party products that use this capability function correctly, go to the “Fix it for me” section. If you prefer to fix this problem yourself, go to the “Let me fix it myself” section.

To read the full article, go to: Microsoft Support

Released: Exchange Server 2013 Service Pack 1

By The Exchange Team, Technet

Exchange Server 2013 Service Pack 1 (SP1) is now available for download! Please make sure to read the release notes before installing SP1. The final build number for Exchange Server 2013 SP1 is 15.00.0847.032.

SP1 has already been deployed to thousands of production mailboxes in customer environments via the Exchange Server Technology Adoption Program (TAP). In addition to including fixes, SP1 provides enhancements to improve the Exchange 2013 experience. These include enhancements in security and compliance, architecture and administration, and user experiences. These key enhancements are introduced below.

Security and Compliance

SP1 provides enhancements improving security and compliance capabilities in Exchange Server 2013. This includes improvements in the Data Loss Prevention (DLP) feature and the return of S/MIME encryption for Outlook Web App users.

DLP Policy Tips in Outlook Web App – DLP Policy Tips are now enabled for Outlook Web App (OWA) and OWA for Devices. These are the same Policy Tips available in Outlook 2013. DLP Policy Tips appear when a user attempts to send a message containing sensitive data that matches a DLP policy. Learn more about DLP Policy Tips.

DLP Document Fingerprinting – DLP policies already allow you to detect sensitive information such as financial or personal data. DLP Document Fingerprinting expands this capability to detect forms used in your organization. For example, you can create a document fingerprint based on your organization’s patent request form to identify when users are sending that form, and then use DLP actions to properly control dissemination of the content. Learn more about DLP Document Fingerprinting.

DLP sensitive information types for new regions – SP1 provides an expanded set of standard DLP sensitive information types covering an increased set of regions. SP1 adds region support for Poland, Finland and Taiwan. Learn more about the DLP sensitive information types available.

S/MIME support for OWA – SP1 also reintroduces the S/MIME feature in OWA, enabling OWA users to send and receive signed and encrypted email. Signed messages allow the recipient to verify that the message came from the specified sender and contains the only the content from the sender. This capability is supported when using OWA with Internet Explorer 9 or later. Learn more about S/MIME in Exchange 2013.

To read the full article, go to: Technet.com

Exchange 2013 SP1 – mixture of new and completed features

By Tony Redmond, WindowsITPro

Three months after they shipped Exchange 2013 CU3, Microsoft has announced the release of Exchange 2013 SP1, or cumulative update 4 (CU4) to its friends. The announcement will no doubt come as pleasant relief to those who insist that no Microsoft server product can ever be installed until the first service pack appears. Like waiting for the first cuckoo of spring to sing before planting, such a well-worn adage is challenged in an era when the demands of the cloud mandates that on-premises customers receive quarterly updates, but some people find it hard to shift old habits. In any case, build 847.32 aka Exchange 2013 SP1 is now available for download.

To make sure that those running older versions of Exchange are not left out, Microsoft has also released Rollup Update 13 for Exchange 2007 SP3 and Rollup Update 5 for Exchange 2010 SP3.

I won’t bore you with the details of how to install Exchange 2013 SP1 because the upgrade from CU3 was easy (at least for me). A schema extension is required to accommodate new objects and cmdlets and the consequent updates to RBAC roles, so be sure to include this step in your planning. The normal caveats about preparing DAG member servers by putting them into maintenance mode before starting the upgrade and shutting down all Exchange components like EMS and EAC apply. My upgrades occurred without trauma, which was a nice surprise. The sole caveat is to check that all services come back online after the upgrade as the transport services can be picky about restarting.

Looking through the set of features and updates provided in Exchange 2013 SP1, we find a mixture of finishing off important components and extending new functionality. Adding S/MIME support back for Outlook Web App (OWA) is an example of the former; providing the ability to add custom sensitive data types through document fingerprinting for Data Loss Prevention (DLP) is an example of the latter. The full list of updated functionality in SP1 is shown below. Where appropriate, the features are also available to users of Exchange Online in Office 365. In fact, the nature of the development process is that new functionality is slip-streamed into production in the cloud some weeks before it is made available to on-premises customers in an update like SP1. It is therefore quite possible that you have been able to use upgraded functionality for some time, even if you never realized it.

To read the full article, go to: WindowsITPro.com

【1️⃣】 Biểu Thức Tính Toán Trong Access 2022

Web Tin Học Trường Tín có bài: Biểu thức tính toán trong Access 2016 Biểu thức trong MS Access có thể hiểu tương tự như các công thức trong Excel. Biểu thức có thể bao gồm các toán tử, hằng, hàm và mã định danh.

Biểu thức trong MS Access cũng có thể hiểu tương tự như các công thức trong Excel. Biểu thức cũng có thể có thể cho dù là các toán tử, hằng, hàm và mã định danh.

Các biểu thức sử dụng để thi hành nhiều công việc khác nhau. Trong bài viết này, Chúng tôisẽ hướng dẫn bạn tạo ra một loại biểu thức cụ thể xem là biểu thức tính toán . Ta sẽ tạo ra các trường tính toán và hiển thị dữ liệu không có sẵn trong cơ sở dữ liệu mà được tính từ những trường riêng biệt được lưu trữ.

Để minh họa, ta sử dụng tin tức từ nhiều bảng khác nhau: tblKhachhang, tblSach, tblDonhang, tblChitietdonhang .

Sử dụng tin tức từ nhiều bảng khác nhau: tblKhachhang, tblSach, tblDonhang, tblChitietdonhang

Chạy truy vấn và bạn sẽ thấy các kết quả sau.

Kết quả khi chạy truy vấn trên

Giờ chúng ta thử thực hiện một phép tính đơn giản, lấy số lượng sách được đặt nhân với giá bán một quyển để lấy về tổng tiền cần phải thanh toán. Ta gọi trường đây là Tổng tiền.

Biểu thức đầy đủ:

Tongtien: [tblChitietDonhang]![Soluong]*[tblSach]![GiaChitiet]

Tạo biểu thức trong trường Tongtien mới

Chạy truy vấn, bạn cũng đều có thể thấy trường Tongtien xuất hiện ở phía cuối.

Có hàng Tổng tiền là kết quả của 2 cột Soluong và GiaChitiet

Thêm một cột tính Thuế:

Thue: [Tongtien]*0.1

Bổ sung Thuế bằng 10% tổng tiền

Bài trước: Toán tử đại diện Wildcard trong Access

Bài tiếp: Sử dụng Chỉ mục trong Access 2016

Expression trong access, cách dựng một biểu thức Access, bieu thuc tinh toan trong access, ví dụ biểu thức trong access, học access, access 2016, biểu thức trong access là gì, phép tính trong access, tính toán trong access

Nội dung Biểu thức tính toán trong Access 2016 được tổng hợp sưu tầm biên tập bởi: Tin Học Trường Tín. Mọi ý kiến vui lòng gửi Liên Hệ cho chúng tôi để điều chỉnh. chúng tôi tks.